Ombudsman traži odgovore o isplati zarada u preduzeću Kosmos

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2020, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman traži odgovore o isplati zarada u preduzeću Kosmos

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom informacije da se od novembra 2018. godine zaposlenima u preduzeću "Kosmos", koji su u najvećem broju osobe sa invaliditetom, ne isplaćuju zarade.

Preduzeće "Kosmos" zapošljava 39 osoba, od čega 27 osoba sa invaliditetom, a Ministarstvo za rad mu je u dva navrata prenosilo sredstva za subvencije zarada za zaposlene osobe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa invaliditetom.

Preduzeće se nalazi u procesu realizacije Unapred pripremljenog plana reorganizacije, nakon čijeg donošenja je obustavljen prethodno pokrenuti stečajni postupak, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Budući da je reč o privrednom subjektu koji nije u stečaju, kao i da su iz budžeta preneta sredstva za subvencije zarada za zaposlene sa invaliditetom, ombudsman je od ministarstva zatražio informacije o isplatama plata.

Ministarstvo je u obavezi da Zaštitniku građana dostavi sve informacije u roku od 15 dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnik pokrenuo kontrolu pravilnosti rada ministarstva zbog neisplaćenih zarada u Kosmosu

Izvor: Danas, 21.Jan.2020

Zaštitnik građana pokrenuo je u ponedeljak postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja povodom informacije da se od novembra 2018, zaposlenima u preduzeću "Кosmos" doo, koji su u najvećem broju osobe sa invaliditetom, ne isplaćuju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.