Omaž Neši Leptiru na koncertu Nevernih beba u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2019, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omaž Neši Leptiru na koncertu "Nevernih beba" u Pančevu

Tradicionalni koncert koji 14. februara grupa "Neverne bebe" već devet godina održava u sali Centra za kulturu u Pančevu, ovog puta će imati posebno emotivan momenat - izvođenje pesme "Suze sa zvezda padaju" na poslednji tekst Nenada Radulovića - Neše Leptira.

Uz brojne novine na repertoaru i pesme koje bend na koncertima ne izvodi često, frontmen Milan Đurđević najavljuje premijerno izvođenje pesme na tekst koji je prerano preminuli muzičar napisao na bolničkom receptu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekoliko dana pred smrt, a njegova porodica čuvala 29 godina.

U spotu, koji oslikava jedan od poslednjih dana Radulovićevog života, od tajnog odlaska iz bolnice uz pomoć mističnog prijatelja, dečaka koga glumi 14-godišnji Nikola Radulović, Nešin bratanac i budući glumac, Radulović radi stvari koje je voleo: vozi plavi bicikl široko raširenih ruku, sanjari pored vode, obilazi pozorište "Dadov" i, kako je govorio, svoju drugu kuću, Radio Beograd.

Radulovićev lik je dočarao glumac Bojan Perić, koji u spotu nosi originalnu garderobu, Nešin sat, čita knjigu koju je poslednju pročitao u bolnici - "Tibetansku knjigu mrtvih".

"Ovaj trenutak je za mene mnogo više od jedne pesme i trenutne inspiracije, ovo je pre svega omaž velikom umetniku, ali i način da se vratimo pravim vrednostima i onima čija je identifikacija njihovo delo. Pesma je, uz podsećanje na Nešinu tragičnu sudbinu i prerani odlazak, velika poruka života i radosti jer je on u sebi nosio i nesebično delio baš to, potpuno autentično i iskreno. Velika je to odgovornost ali i čast koju smo dobili na poverenje od porodice Radulović", kaže Đurđević.

Nenad Radulović, popularni Neša Leptir preminuo je na današnji dan 1990. u 31. godini života, a iza sebe je ostavio vanvremenske hitove koje i danas vole sve generacije - "Grudi moje balkanske", "Nataša", "Jeleni umiru sami", "Taksi", "Vrati se", "Srce od meda" i druge.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.