Održana NIS olimpijada iz ruskog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana NIS olimpijada iz ruskog jezika

Ovogodišnja NIS olimpijada iz ruskog jezika okupila je preko 1.500 učenika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Pored takmičenja iz ruskog jezika, učenici su se nadmetali i u znanju iz matematike i fizike, a najboljima su uručene nagrade.

Svečanost povodom proglašenja pobednika sedme NIS olimpijade iz ruskog jezika, fizike i matematike za 2019. godinu održana je u gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj.

"Mnogo je nama značajno jer kompanija NIS je prepoznala odavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koliko je to bitno, ulaganja u našu decu u studente, slogan naše kompanije jeste budućnost na delu, a budućnost ako nisu deca, ako nisu studenti, šta je budućnost?", rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

2012. godine kompanija NIS uspostavila je program energije znanja na koji su, kako kažu, veoma ponosni.

"Na hiljade mladih ljudi prošlo je kroz ovaj program, koji podržava i društvo matematičara i fizičara i hemičara i naravno olimpijada iz ruskog jezika. dakle sve ove medalje...na neki način su partnerske ostvarene jer finansijski mi podržavamo njihove odlaske na sve olimpijade, sva takmičenja u zemlji i inostranstvu", rekla je Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora.

Pobednici ovogodišnje olimpijade predstavljaće Srbiju na daljim takmičenjima u Batu, Tel Avivu i Parizu.

"Mislimo da ova takmičenja pokazuju koliko nam je jezik bitan, koliko su nam bitni ne samo rezultati koji učenici postižu nego i druženje i svi ostali oblici socijalizacije veze sa drugim državama, veze sa drugim nacijama i narodima, posebno veze sa velikom Rusijom", rekao je Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih.

Kompanija NIS će naknadno dodeliti nagrade pobednicima srpske hemijske olimpijade, a pobednici će nastaviti takmičenje u Parizu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Proglašeni pobednici Olimpijada znanja iz ruskog jezika, matematike i fizike

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2019, 07:38

U Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu održana je svečanost povodom proglašenja pobednika sedme NIS Olimpijade iz ruskog jezika, kao i Srpske fizičke i Srpske matematičke olimpijade za 2019. godinu, koje se održavaju uz podršku kompanije NIS, u okviru programa „Energija znanja“. Svečanom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.