Održan panel gradonačelnika vojvođanskih gradova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan panel gradonačelnika vojvođanskih gradova

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević učestvovao je u Panelu gradonačelnika vojvođanskih gradova koji se održava u okviru konferencije ''Vojvodina u 2019.'' Učešće na panelu uzeli su i gradonačelnici Zrenjanina, Pančeva, Kikinde i Sombora, ali i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Na panelu pod nazivom ''Pogled iz ravnice'' govorilo se o primerima dobre prakse kada je reč o unapređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kvaliteta života u lokalnim zajednicama sinergijom svih nivoa vlasti.

"Za realizaciju najvažnijih projekata u lokalnoj samoupravi neophodna su institucionalna podrška svih nivoa vlasti i partnerski odnos. Novi Sad je uspeo da osvoji dve prestižne evropske titule i postane Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture, saradnjom sa Republikom i Pokrajinom. Kada je reč o infrastrukturnim projektima najbolji primer je novi Žeželjev most koji je završen tek kada je uspostavljena dobra komunikacija na toj liniji. Reč je o izuzetno važnom projektu čiji će značaj tek doći do izražaja izgradnjom pruge Beograd – Budimpešta. Takođe uz takav vid saradnje i podrške koju smo dobili kao lokalna samouprava uspeli smo ono što je godinama bilo nezamislivo, odnosno da industrijsko nasleđe pretvorimo u potpuno nov sadržaj i to centar namenjen umetnicima, kulturnim i kreativnim industrijama", naglasio je Vučević, a kao oblast koju je posebno potrebno promeniti i unaprediti kako bi se razvoj generalno ubrzao, naveo je birokratiju, koja, kako je ocenio, najviše diktira tempo napretka.

Vučević je takođe rekao da je industralizacija od presudnog značaja za ekonomiju, i da jedino od ekonomske snage države zavisi standard građana. Gradonačelnik je konstatovao da je IT sektor u Novom Sadu izuzetno razvijen, ali da je veoma važno da se omoguće kapaciteti za stvaranje dovoljnog broja potrebnih stručnjaka. Kako je naveo, turizam je takođe u ekspanziji u Novom Sadu, a prošle godine ostvareno je 450 000 noćenja.

Konferenciju ''Vojvodina u 2019.'' organizuju kompanija "Color Media Communications" i magazin ''The Economist", a cilj je da se razgovara o pitanjima značajnim za razvoj Vojvodine u narednoj godini.

Događaj okuplja predstavnike Pokrajinske vlade, Skupštine AP Vojvodine, ambasadore, ekonomiste i vodeće privrednike iz Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dušanka Golubović predstavila Sombor na konferenciji Vojvodina u 2019.

Izvor: 025info.rs, 05.Feb.2019, 14:00

U organizaciji kompanije  „Color Media Communications“  i magazina  „The Economist“, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, u ponedeljak 04. februara u Skupštini AP Vojvodine održana je konferencija „Vojvodina u 2019.“ Кonferencija je postala prepoznatljiva kao događaj koji otvara...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.