Održan 3. Memorijalni turnir Momčilo Savić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 3. Memorijalni turnir "Momčilo Savić"

Pred prepunom salom za fizičko vaspitanje studenata Univerziteta u Novom Sadu, na popularnom Đačkom igralištu, održan je Treći memorijalni turnir, u znak sećanja na našeg boksera i selektora reprezentacije Jugoslavije Momčila Savića.

Upravo u sali, u kojoj je profesor Savić prenosio znanje svojim studentima i gde je držao katedru za borilačke sportove, nadmetalo se 40 boksera svih uzrasnih kategorija iz pet zemalja: Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Svakako najatraktivniji i najlepši bili su mečevi u seniorskoj konkurenciji.

Stručni žiri, kojem je predsedavao legendarni bokser Slobodan Kačar, a u kojem su još bili Mirko Puzović i Dragan Vasiljević Durunga, za najboljeg boksera turnira, kome je i pripao veliki pehar memorijala, proglasili su takmičara Bokserskog kluba Kikinda Luku Neprgaću.

Najbolji tehničar ovogodišnjeg turnira je Kubanac u redovima Bokserskog kluba Sombor Joangel Moja.

Publika je na turniru mogla da vidi sjajne okršaje boksera iz regiona, a po borbenosti su prednjačili Nenad Momirski iz zrenjaninskog "Petrovgrada" i Bugarin Emanuil Bogoev pa je njima pripalo laskavo priznanje "najborbeniji par".

Pehar za najmlađeg učesnika pripao je hrvatskom reprezentativcu Mladenu Sobjeslavskom.

Turnir je organizovao Vojvođanski bokserski savez, a da organizacija bude odlična pobrinili su se pokrajinski i gradski sekretarijati za sport i omladinu.

Učesnike turnira, članove porodice Savić, bokserske legende i publiku prigodnim rečima pozdravio je legendarni odbojkaš, nosilac olimpijskog zlata, sekretar za sport i omladinu u Pokrajinskoj vladi Vladimir Batez.

sudije:

J. Mihel (AIBA, Rumunija), P. Nikolov (AIBA, Bugarska), Z. Moloseja (AIBA, Hrvatska), Z. Andrić (nac. sudija, Srbija), Lj. Krstin (nac. sudija, Srbija), N. Milutinović (nac. sudija, Srbija).

Seniorski mečevi:

63 kg M. Badahi (BK Temišvar) – L. Neprgaća (BK Kikinda) 2:3

75 kg S. Ristanović (BK "Rokica") – E. Dodić (BK Zagreb) – pobeda Ristanovića bez borbe.

75 kg A. Biset (BK Sombor) – M. Sobjeslavski (BK Zagreb) 1:4

81 kg N. Kemeljević (BK Grejtest) – P. Dekaris (BK Zagreb) 1:4

81 kg D. Grbić (BK Gambaru) – H. Ćirić (BK Zagreb) pobeda Ćirića TKO prva runda.

60 kg N. Momirski (BK Petrovgrad) – E. Bogoev (BK Sofija) 4:1

63 kg J. Moja (BK Sombor) – K. Rusinov (BK Sofija) 3:2

81 kg M. Dimić (BK "Patriote") – S. Vučković (BK "Gladijator") 3:0

81 kg P. Marčić (BK Budva) – A. Secrieru (BK Temišvar) pobeda Marčića prekidom sudije u prvoj rundi.

91 kg T. Dubanjac (BK "Radnički" Kg) – I. Ignjatović (BK "Vukovi sa Drine"), pobeda Ignjatovića zbog napuštanja borbe u 1. rundi protivnika.

Omladinke:

57 kg D. Grmuša (BK "Čarnok") - N. Radenović (BK Budva) 5:0

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.