Odbačena krivična prijava protiv novinarke Ane Lalić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2020, 15:03

Odbačena krivična prijava protiv novinarke Ane Lalić

Krivična prijava, koja je bila podignuta protiv novinarke portala Nova.rs Ane Lalić odbačena je, potvrdilo je Osnovno javno tužilaštvo (OJT) Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV).

U saopštenju koje je OJT poslalo NDNV, a na upit tog novinarskog udruženja, navedeno je da je rešenjem tog tužilaštva od 20. aprila 2020. godine, odbačena krivična prijava protiv novinarke Ane Lalić, koja je početkom ovog meseca bila uhapšena zbog objavljivanja tekstova koji "izazivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << paniku i nerede".

"Povodom vašeg dopisa, obaveštavamo vas da je rešenjem ovog tužilaštva od 20. aprila 2020. godidne odbačena krivična prijava, podneta protiv Ane Lalić, zbog krivičnog dela izazivanje panike i nereda iz člana 343, Krivičnog zakonika, o čemu je obaveštenje upućeno Ani Lalić i njenom braniocu", navelo je OJT u svom dopisu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odbačena krivična prijave protiv novinarke iz Novog Sada

Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2020

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu protiv novinarke portala Nova.rs Ane Lalić, koja je bila podignuta nakon njenog hapšenja zbog teksta o stanju u Kliničkom centru Vojvodine...Novinarka i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Srbije privedena je 1....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.