Od Mio Monta nije ostao ni krov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od "Mio Monta" nije ostao ni krov

Novosadsko preduzeće "Mio Mont" posle 23 godine postojanja, može se reći, više ne postoji, jer su preko noći uništene njegove prostorije i kompletna dokumentacija. Istraga u okviru koje je saslušano deset lica, još uvek je u toku.

Za nekoliko sati preduzeće "Mio Mont" pokradeno je i demolirano, kažu njegovi rukovodioci. Interesantno je to da se incident dogodio ubrzo nakon što je jedno preduzeće, koje je koristilo halu i još nekoliko prostorija "Mio Monta" iselilo opremu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz objekata na Temerinskom putu.

Uglavnom, sve je uništeno, a sa centralne hale odnet je skoro ceo krov, dok su iz zidova čak i kablovi iščupani. Stravičan prizor prvi je uočio tehnički direktor, objašnjava direktorka preduzeća Jelica Božić.

"Tada je konstatovao da je arhiva odnešena, rasuta. Trafo stanica raščerupana i tvrdim da nestručno lice nije moglo to da uradi, to je morao biti stručnjak", kaže Jelica Božić.

Direktorka Božić koja je na čelu preduzeća od 91. godine ovu pljačku i pričinjenu štetu, procenjenu na najmanje 200.000 evra, ne dovodi u vezu sa prethodnim zakupcem, već sa osobama sa kojima se sudi čak deceniju i po. Zato je dokumentacija i pokradena, sumnja ona i dodaje da je policiji uputila odštetni zahtev, a da li će protiv izvršilaca podneti tužbu nadležnom sudu, zavisi od daljeg toka istrage.

"Prvo da se utvrdi i uhvati lice koje je isključilo visok napon u trafo satnici, on može reći od koga je dobio naredbu da to uradi", kaže Jelica Božić.

Policija:Pronađena desetočlana grupa

Novosadska kriminalistička policija našla je desetočlanu grupu za koje sumnja da je tokom oktobra izvršila više krađa izazivajući višemilionsku štetu.

Krađe su učinjene na štetu jednog privatnog preduzeća iz Novog Sada, za šta su osumnjičeni starosti između 19 i 42 godine, saopšteno je danas.

Policija kaže da radi na utvrđivanju svih okolnosti i protiv osumnjičenih će biti podneta odgovarajuća krivična prijava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.