Obuke bibliotekara u okviru projekta Digitalni građani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuke bibliotekara u okviru projekta "Digitalni građani"

Prve obuke bibliotekara u okviru projekta "Digitalni građani" održale su se prethodnih dana u Narodnoj biblioteci Srbije. Među 45 učesnika, našli su se i bibliotekari Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Regionalni projekat koji podrazumeva digitalnu obuku, a koji je podržao fond "B92", prošlo je 45 bibliotekara, a 20 biblioteka u Srbiji, čije su prijave ocenjene kao najbolje dobiće po 20 mikrobit računara.

Savremeni računari pomoći će bibliotekarima da drže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radionice na drugačiji način od uobičajenog. U biblioteci se nadaju uspehu ovog projekta, i dodaju da će 5 biblioteka, koje se istaknu po broju korisnika mikrobitova i kvalitetu održanih radionica, dobiti 3D štampač koji će im značiti u ostvarenju željenog cilja.

Projekat "Digitalni građanin" sprovodi Institut za inovativnost i razvoj mladih iz Zagreba, u celom regionu i na taj način uključuje ukupno 170 biblioteka, među kojima je 120 iz Hrvatske, 20 iz Bosne i Hercegovine, 20 iz Srbije i 10 sa Kosova i Metohije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.