Obuka za medijatora - posrednika i u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2020, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka za medijatora - posrednika i u Novom Sadu

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, održaće osnovnu obuku u cilju sticanja licence medijator – posrednik koju nakon obuke u skladu sa utvrđenim zakonskim pravilima izdaje Ministarstvo pravde Republike Srbije.

Osnovna obuka će se održati u Novom Sadu krajem februara 2020. godine.


Obuku realizuje i izvodi Fakultet političkih nauka Beograd u trajanju od 5 dana, po programu koji je akreditovan kod Ministarstva pravde Republike Srbije, a u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zakonom o posredovanju (medijaciji) i Pravilnikom o programima obuke za posrednike.

Po završetku programa kandidati dobijaju odgovarajući sertifikat i stiču uslov za licencu iz oblasti medijacije koju izdaje Ministarstvo pravde na osnovu završene osnovne obuke. Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti, dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u Republičkom sistemu socijalne zaštite.

Osnovna obuka je namenjena u svim oblastima i u svim vrstama organizacija, u javnom i privatnom sektoru.

"Veštine i znanja medijatora su posebno korisna za rukovodioce, pravnike, profesionalce u ljudskim resursima, menadžere, pedagoge i psihologe, stečajne upravnike, izvršitelje kao i pojedince koji žele da unaprede svoje komunikacione i pregovaračke veštine, kao i za sve one koji žele da im medijacija bude profesionalna aorijentacija. Širenjem medijacije na teritoriji Srbije od značaja ja ne samo za učesnike u sporu, već i za državu i lokalnu samoupravu, odnosno gradove i opštine", kazala je organizatorka obuke, medijator Violeta Stamenković.

Realizator programa je Fakultet političkih nauka univerziteta u Beogradu, a autori su prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, specijalista medicinske psihologije, licencirana medijatorka, Fakultetu političkih nauka u Beogradu, dr Vera Despotović, socijalna radnica, porodična i psihodrama terapeutkinja i specijalista medijacije, Fakultet za medije i komunikaciju, Vladan Jovanović, diplomirani pravnik i specijalista porodične medijacije.

Osnovna obuka će biti održana u Novom Sadu u sali "EU info pointa" na Bulevaru Mihaila Pupina 17 od 26. do 29. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.