O nestalim bebama - još ništa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O nestalim bebama - još ništa

Javnost još nije upoznata ima li konkretnih predloga za rešavanje slučajeva nestalih beba u Srbiji na koje nas obavezuje odluka Suda u Strazburu. Radna grupa koja se bavi ovim pitanjem i danas je zasedala, ali koji su zaključci još uvek nije poznato iako su rokovi istekli još pre mesec dana.

Sastanak radne grupe protekao je iza zatvorenih vrata, bez udruženja roditelja i medija.

Rok za pronalaženje rešenja za slučajeve nestalih beba istekao je pre mesec dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Radna grupa koju čine ministarstvo zdravlja, pravde i policije od tada je zasedala dva puta ali konkretnih predloga još nema.

Nijedno udruženje roditelja niti nadležna ministarstva nemaju precizan broj beba za koje se sumnja da su nestale.

Otkako se u ovoj priči intenzivnije govori u javnosti udruženjima se svakodnevno javljaju ljudi koji sumnjaju da su njihova deca ukradena i te brojke se mere hiljadama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.