Novosadski studenti u trci za dizajniranje budućeg obrazovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2019, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski studenti u trci za dizajniranje budućeg obrazovanja

Nacionalno takmičenje "Design for future education", koje je u nedelju održano u isto vreme u tri države – Srbiji, Tunisu i Kini, ponudilo je studentima univerziteta u novom sadu da razviju svoje ideje u oblasti dizajna obrazovanja budućnosti.

Kako primeniti inovacije u obrazovanju, ali i na koji način podstaći studente da osmisle nove projekte i nauče veštine dizajnerskog razmišljanja za pružanje novih obrazovnih rešenja za društvo, samo su neki od ciljeva globalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << takmičenja u dizajnu za buduće obrazovanje.

Na takmičenju koje je održano u nedelju u Novom Sadu, pobedio je Pedomejšn, koji čine studenti Filozofskog i Fakulteta tehničkih nauka. Taj tim predstavio je kombinaciju tehnologije virtuelne realnosti i egzoskeleta, da bi osmislili kurs za studente medicine i na taj način simulirali operaciju u virtuelnom okruženju.

Ovi mladi ljudi putuju na takmičenje u Peking, koje će se održati polovinom decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.