Novi internet sadržaji Gradske biblioteke u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 19:49

Novi internet sadržaji Gradske biblioteke u Novom Sadu

Gradska biblioteka u Novom Sadu u službi je svih ljubitelja pisane reči. Korisnici sve naslove koje žele, mogu pretražiti putem veb sajta biblioteke, a tu su i druge usluge koje su dostupne korisnicima.

Servis "Pitajte bibliotekara" galerija fotografija i video-zapisa, različite kategorije za ljubitelje knjige, povezanost sa Jutjub kanalom i zvaničnom Fejsbuk stranicom Gradske biblioteke, samo su neke od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opcija i olakšavajućih koraka da pronađete ono što je neophodno da biste uživali u čitanju. Na početnoj stranici veb-sajta je i svima dostupan elektronski katalog za pretragu knjiga, koji je dobio nov izgled, ali i nove funkcije.

Mogu da pretraže fond Gradske biblioteke, sa sajta dolaze na katalog, i pored te jednostavne pretrage, koja je standardna varijanta, to je bilo i u prethodnoj verziji, to je dostupno svima. To mogu građani koji nisu članovi, a ono što je dostupno članovima, to je veb nalog… to je neka personalizacija cele priče", kaže Mada Babić iz Gradske biblioteke.

Dostupno je i istovremeno pretraživanje fondova svih biblioteka u Srbiji koje koriste sistem BISIS. Za sam naslov koji vam je potreban dobićete informacije u kom ogranku se nalazi primerak, kao i da li je trenutno slobodan za izdavanje.

Novina je i mogućnost otvaranja veb-naloga koji doprinosi personalizaciji pretraživanja, a dostupna je članovima biblioteke. Za otvaranje veb-naloga je dovoljno da se obratite bibliotekaru i date mejl adresu na koju će vam biti poslat aktivacioni mejl.

"Šta im omogućava taj veb nalog? U principu da naprave svoju policu, pa ako su zainteresovani da vide šta je trenutno zaduženo na njihovom nalogu, kad treba da vrate knjigu…", dodaje Nada Babić.

Trenutna epidemijska situacija zahtevala je i prilagođavanje rada u novonastaloj situaciji, pa se književne promocije ne održavaju pred publikom, već se snimaju i predstavljaju na zvaničnom Jutjub kanalu Gradske biblioteke, gde se pripremaju i različiti digitalni sadržaji.


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.