Novi aparati za neuronavigaciju Kliničkom centru Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi aparati za neuronavigaciju Kliničkom centru Vojvodine

Klinički centar Vojvodine dobio je nove aparate za neuronavigaciju, kojima se olakšava lečenje bolesnika i smanjuje trajanje operativnih zahvata. Novac za nabavku obezbedio je Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo i Pokrajinska vlada.

Aparati za intraoperativnu neuronavigaciju predstavljaju najnaprednije i najsavršenije instrumente u hirurškoj oblasti, čijom se nabavkom Klinički Centar Vojvodine kategorisao kao visoko opremljena ustanova za visok kvaliitet lečenja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Neurohirurška intervencija precizno markira tumor u moždanom tkivu i nepogrešivo "vodi“ hirurga do njega. Odnosno, ima ulogu kao GPS u putovanju , što omogućava neurohirurgu informacije o tome gde se nalazi u svakom trenutku operacije i kako da najbržim i najlakšim putem stigne na odredište.

Nabavkom tih aparata smanjuje se opasnost od oštećenja mozga, operacija kraće traje, dok pacijenti mogu da očekuju kvalitetnije lečenje, brži oporavak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.