Novi Sad za mlade – traže se kreativne ideje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad za mlade – traže se kreativne ideje

U Novom Sadu živi oko 80 hiljada mladih, a ako zbrojimo i one koji ovde privremeno borave i studiraju taj broj raste do 140 hiljada. Kako je naš grad proglašen za omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu, novi izazov je pred nama. Možemo li i na koji način privući još mladih turista?

"Negde smo primetili da, kad nas pitaju na ulici, nemaju konkretan odgovor kako gde i šta - a da to njima bude zanimljivo, i da bude nešto što će pamtiti ceo svoj život kao posetu Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sadu", kaže Aleksandra Ilijin, programska koordinatorka OPENS-a.

Tako je i nastao projekat "Novi Sad za mlade" koji je deo programa Omladinske prestonice Evrope za 2019. Zajedno sa Turističkom organizacijom grada Novog Sada žele se podstaći svi pojedinci i organizacije na kreativne ideje, kako bi se napravila turistička ponuda to jest turistički paket za mlade.

"Mi želimo da uključimo pre svega ideje mladih ljudi da uključimo u tu ponudu i nešto što nije standardno, nešto što je drugačije, nešto što nisu već postojeći festivali zbog kojih mladi dolaze u Novi Sad , lepa priroda u okolini i aktivan odmor nego želimo zaista da to budu specifične i kreativne ideje mladih koje ćemo staviti na jedno mesto i potruduti se da ih napravimo izvodljivim", kaže Jelena Plavka, portparolka projekta "Novi Sad za mlade".

Novi Sad ima Tvrđavu, Egzit, i druge brojne festivale muzike i filma, bogato jezgro centra grada, moćni Dunav i predivnu Frušku goru. Ali opet, šta se još može naći na turističkoj listi koja bi privolela mlade turiste?

"Veslanje kanuom, vesla se u Dunavcu, otprilike sat vremena, kanui su namenjeni osobama koji prvi put sedaju u kanu, nisu nikad do tada veslali

i dobija se bezbedonosna oprema, kako se ulazi u kanu, ponašanje u kanuu. I onda se vesla u maloj marini između brodića i kućica na vodi", kaže Sanja Nikolić, "Dunavski rafting".

Eto jednog od predloga, a do 2. jula otvoren je konkurs za ideje.

Šta je ono što će turistički paket da sadrži zavisi od vas mladih, naravno. Sve predloge i ideje možete poslati putem sajta OPENS-a, preko turističke organizacije Novog Sada, možete takođe oglasiti svoju ideju preko Srbije za mlade.

Šta je ono što ćete predložiti?

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.