Novi Sad primer dobre prakse u organskoj proizvodnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 12:33

Novi Sad primer dobre prakse u organskoj proizvodnji

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević zajedno je sa rukovodiocima područnih poljoprivrednih službi iz Republike Srpske na čelu sa pomoćnikom ministra poljoprivrede RS Goranom Bursaćem i predstavnicima Organic Control System, obišao biogazdinstvo "Kuzmanović" na Čeneju.

"Za 2021. godinu planirano je povećanje sredstava za razvoj organske proizvodnje na 5.500.000,00 dinara, a sve u cilju povećanja broja proizvođača i površina pod organskom proizvodnjom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojih je trenutno koji su uključeni u projekat Grada Novog Sada, 10 organskih proizvođača na površini od oko 40 hektara", istakao je Milorad Radojević i dodao da su dobro iskustvo i odlični rezultati Grada Novog Sada primer za mnoge lokalne zajednice kako u Srbiji tako i u regionu, te da je ovo dobra prilika da se novosadski način rada predstavi i gostima iz Republike Srpske.

Od početka aktivnosti na realizaciji mera za podsticanje razvoja organske proizvodnje postoji saradnja sa stručnim ustanovama i sertifikacionim organizacijama koje se realizuju u zavisnosti od mera koje su bile predviđene akcionim planovima i programima podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Novog Sada.

Grad Novi Sad već deset godina uspešno pomaže organsku proizvodnju. Ukupne subvencije, u periodu od 2011. do 2020. godine, koje je Grad uložio za razvoj organske proizvodnje iznose 29.845.451,00 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi Sad primer dobre prakse u ogranskoj proizvodnji

Izvor: B92, 13.Maj.2021

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević zajedno je sa rukovodiocima područnih poljoprivrednih službi iz Republike Srpske na čelu sa pomoćnikom ministra poljoprivrede RS Goranom Bursaćem i predstavnicima Organic Control System, obišao biogazdinstvo „Кuzmanović“ na Čeneju..."Za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.