Novi Sad primer dobre prakse u organskoj proizvodnјi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad primer dobre prakse u organskoj proizvodnјi

Tokom decembra, udruženje Agro klaster Srbije i NALED organizuju javnu kampanju „Mesec organske hrane" kako bi pružili priliku proizvođačima, potrošačima i njihovim asocijacijama, predstavnicima relevantnih institucija i stručnoj javnosti da ponude rešenja za unapređenje uslova za proizvodnju organske hrane u Srbiji.

Tim povodom, u Centru za organsku proizvodnju u Selenči je održan okrugli sto „Kako do organskih proizvoda u Srbiji", a iskustva i dobre prakse u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblasti prisutnima je preneo član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

„Grad Novi Sad poslednjih nekoliko godina podržava organske proizvođače i prepoznat je kao primer dobre prakse kada je reč o organskoj proizvodnji. Do sada je preko 20 miliona dinara izdvojeno kao pomoć za male organske proizvođače. U skladu sa Strategijom razvoja poljoprivrede nastavljamo i u narednom periodu sa podrškom, a sredstva u budžetu za narednu godinu će biti veća. Drago mi je što su naši programi podrške prepoznati i od strane NALED-a i USAID-a i što imamo mogućnost da to predstavimo i proizvođačima iz drugih lokalnih samouprava", rekao je Milorad Radojević.

Na okruglom stolu učestvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava, organski proizvođači, predstavnici sertifikacionih tela, NALED-a, kao i drugih relevantnih institucija i udruženja.

Kampanja „Mesec organske hrane" deo je četvorogodišnjeg Projekta javno-privatnog dijaloga za razvoj koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.