Novi Sad donirao za lečenje 10 milona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2018, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad donirao za lečenje 10 milona dinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisali su danas Ugovor o donaciji Novog Sada od 10 miliona dinara Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja ne mogu da se leče u Srbiji.

"Zahvaljujući građanima i odgovornom upravljanju javnim finansijama, bili smo u mogućnosti da dvostruko povećamo iznos u odnosu na prethodne dve godine, kada smo donirali po pet miliona dinara", izjavio je Vučević.

On je pozvao i druge lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samouprave da se, u skladu sa svojim mogućnostima, priključe i pomognu onima kojima je to potrebno.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je zahvalio Novom Sadu i istakao da je Fond do sada poslao na lečenje više 140 mališana, više od 250 uzoraka krvi poslato je u laboratorije u inostranstvu da bi se utvrdila dijagnoza, i doveo je na desetine stranih stručnjaka da pomognu pacijentima u Srbiji.

Prema njegovim rečima, radi se o lečenju izuzetno retkih bolesti, a pošto ni jedan manji sistem nema mogućnost da razvija taj deo medicine, doneta je strategija da se samo u nekoliko centara u svetu leče takva oboljenja.

Lončar je najavio da će u prvoj polovini januara troje - četvoro dece iz Novog Sada, posredstvom ovog Fonda, otići u inostranstvo na lečenje.

Budžetski fond je osnovan kako bi se obezbedila dodatna finansijska sredstva za lečenje pacijenata, za koje RFZO ne može da obezbedi dovoljan iznos od uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SARADNjA NOVOG SADA I MINISTARSTVA ZDRAVLjA: Za lečenje 10 miliona dinara

Izvor: Večernje novosti, 27.Dec.2018

Potpisan Ugovor o donaciji grada Budžetskom fondu za pacijente čija oboljenja se ne mogu lečiti u Srbiji GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisali su u četvrtak u Novom Sadu Ugovor o donaciji grada Budžetskom fondu za pacijente...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.