Novi Sad: Zimske službe spremne za sezonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Zimske službe spremne za sezonu

Iako je temperatura ovih dana prolećna i ne razmišljamo o hladnoći i snegu, zimske službe gradskih javnih komunalnih preduzeća "Put", "Zelenilo" i "Čistoća" sa poboljšanom mehanizacijom i dežurstvom koje počinje večeras, spremne su za prvi sneg. 

Da nas prvi sneg neće iznenaditi, uveravaju iz JKP "Put ", čije ekipe će do 1. decembra dežurati od 20 časova do 8 ujutru, a od tada će uvesti 24 časovno dežurstvo. Za sada, namontirana je oprema koja je dovoljna za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovaj period, a mehanizacija sa 25 posipača i 39 raonika subvencijama iz budžeta grada biće obogaćena sa još pet teretnih vozila.

"Dobićemo novih pet kamiona , 5 posipača i 5 noževa, to će biti 30 vozila, što je izuzetno dobro. Prošle godine smo dobili tri mala vozila koja će stalno biti u radu na sremskoj strani za mala vozila gde će se nalaziti punkt za utovar soli za sva mala vozila, za mala vozila neće biti zastoja u saobraćaju jer će brže uraditi posebno sremsku stranu", ističe Gojko Etinski, zimska služba JKP "Put".

U slučaju snežnih padavina čišćenje trotoara, pešačkih staza, prilaza pešačkih prelaza i centar grada zadužena je zimska služba "Čistoće".

"JKP "Čistoća" poseduje oko 20 vozila koja rade i prate zimsku službu, takođe radimo sa 147 radnika koji mogu biti na raspolaganju i terenu u tri smene", kaže Danijela Jankov, JKP "Čistoća".

"Sa devet novih vozila spremno dočekujemo novu zimsku službu da radimo kao i do sada", kaže Miloš Egić, direktor JKP "Zelenilo".

"U suštini mi svaku zimu očekujemo sa sve jačom i boljom mehanizacijom da se taj sneg što ranije bolje očisti", kaže Aleksandar Kravić, član gradskog veća za saobraćaj i puteve.

Za ovu zimu predviđena je nabavka 5.000 tona soli, od čega je 650 tona namenjeno ustanovama od javnog značaja i drugim komunalnim preduzećima koja su učesnici gradske zimske službe. Isporuka će početi 5. novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.