Novi Bečej: Nepravilnosti kod deset ugostitelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Bečej: Nepravilnosti kod deset ugostitelja

Protiv privrednih subjekata kod kojih je utvrđeno da nisu poslovali u skladu sa propisima za vreme održavanja  manifestacije "Gospojina 2015" u opštini Novi Bečej, Poreska uprava je pokrenula prekršajni postupak, kojim je određena privremena mera zabrane obavljanja delatnosti.

Prema planu kontrole, u noći između 27. i 28. avgusta, izvršena je terenska kontrola poreskih obveznika - ugostitelja na pokretnim tezgama, pri čemu su od ukupno 10 kontrolisanih objekata, nepravilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << utvrđene kod svih, saopštila je danas Poreska uprava.

Devet poreskih obveznika nije izdalo fiskalne račune, dok jedan nije imao prijave na socijalno osiguranje na radnika.

Shodno zakonskim propisima, kod svih obveznika kod kojih su utvrđene nepravilnosti pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti i izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

Predmet kontrole bilo je evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, odnosno izdavanje fiskalnih isečaka i radno pravni status angažovanih radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

10/10 - niko ne radi po zakonu

Izvor: B92, 28.Avg.2015

Poreski inspektori su utvrdili nepravilnlsti u radu svih 10 kontrolisanih ugostiteljskih objekata u Novom Bečeju...Reč je o ugostiteljima koji su pružali usluge na pokretnim tezgama na manifestaciji "Gospojina 2015", saopštila je Poreska uprava Srbije...Terenska kontrola je obavljena u noći između...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.