Nova stanica za iznajmljivanje bicikala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stanica za iznajmljivanje bicikala

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JP "Srbijagas" Dušan Bajatović danas su prisustvovali otvaranju nove stanice za iznajmljivanje bicikala, koju je kao donaciju Novom Sadu poklonio Evropski Biznis Kongres (EBK) sa sedištem u Berlinu.

Vučević je rekao da mu je drago što na području Novog Sada rade kompanije koje iskazuju društvenu odgovornost što se , kako je kazao, pokazalo i ovom slučaju.

"Zahvaljujem svim kompanijama, članicama EBK koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su gradu donirale ovu, desetu po redu, javnu biciklanu i ujedno ih pozivam da nastave da iskazuju svoju društveno-korporativnu odgovornst prema svom gradu", rekao je Vučević.

Po Vučevićevim rečima Novi Sad je sedište brojnih renomiranih kompanija koje uspešno posluju a u mogućnosti su da pomognu rešavanju bar dela problema sa kojima se Novosađani susreću.

"Nadam se da će Novosađani što više koristiti bicikl kao vid prevoznog sredstva i to po povoljnim uslovima koje omogućava Javno - komunalno preduzeće „Parking servis“ i koje je nadležno za biciklane", rekao je Vučević.

Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović, koji je i član Predsedništva Evropskog Biznis Kongresa, Dušan Bajatović, rekao je da je EBK asocijacija koja okuplja 117 kompanija koje se bave poslovima iz oblasti energetike i osiguranja.

"Te kompanije su vodeći računa o odgovornoj ekološkoj politici, odlučile da pomognu Novosađanima", rekoa je Bajatović dodajući da će nardne godine u maju mesecu u Novom Sadu ili Beogradu biti održan sastanak Evropskog Biznis Konresa.

Otvaranju biciklane, koja raspolaže sa 14 bicikala, prisustvovao je i direktor Javno-komunalnog preduzeća „Parking servis”, Stevan Lugonja, koji je rekao da „NS bajk” (NS bike) sistem za sada ima 3.200 registrovanih korisnika i da je taj broj iz dana u dan sve veći.

Novootvorena deseta biciklana, odnosno stanica za iznajmljivanje bicikala, nalazi se na uglu ulice Narodnog fronta i Podgoričke ulice.

DS: Gradonačelnik se ruga Novosađanima

Novosadski odbor Demokratske strake (DS) ocenio je danas da se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević "ruga" sugrađanima jer je svečano otvorio "parking za bicikle".

"Čestitamo gradonačelniku Novog Sada najveće dostignuće u dvogodišnjem mandatu: otvaranju parkinga za bicikle. Tužno je što se na ovaj način gradonačelnik ruga građanima kojima je, ne tako davno, obećavao investicije i nova radna mesta", saopštio je DS.

DS dodaje da "parking za bicikle" koji je Vučević otvorio u prisustvu direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića i novosadskog JKP Parking servis Stevana Lugonje, "košta manje od dnevnica gradonačelnika i prisutnih direktora".

DS je Vučevića upitao da li će naredna svečanost u gradu biti kada se okrpi neka rupa na kolovozu ili pokosi neki zapušten travnjak.

SNS: Demokrate zaboravile da voze biciklove

Gradski odbor Srpske napredne stranke nikad neće smatrati da je tužno i ponižavajuće otvarati biciklističke „stanice“ u Novom Sadu, gradu u kome je biciklizam sve popularniji i gradu u kojem biciklisti mogu da uživaju nakon niza uspešno realizovanih projekata izgradnje biciklističkih staza, reagovali su naprednjaci na saopštenje DS-a.

"Tužno je to što su članovi Demokratske stranke zaboravili kako je to voziti bickl jer su za vreme mandata uživali u vožnji službenim automobilima, a danas verovatno u „teško zarađenim“ vozilima. Kada se ne bi bavili samo ličnim frustracijama i problemima unutar sopstvenih redova, članovi Demokratske stranke bi znali za investicije koje su već stigle u Novi Sad, a i za one koje su u fazi pregovora.

Zahvaljujući gradonačelniku Milošu Vučeviću brojni projekti su pokrenuti, a ovom prilikom ih nećemo nabrajati, već ćemo savetovati gospodu iz Demokratske stranke da umesto što zaviruju u tuđe visine dnevnica, provere svoje prepune bankovne račune, a potom „urade domaći zadatak“ i provere šta se u njihovom gradu dešava pre nego što opet nekog uvrede", stoji u saopštenju GO SNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi Sad se ponovio: Otvorena nova stanica za iznajmljivanje bicikala

Izvor: 24sata, 26.Sep.2014

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JP "Srbijagas" Dušan Bajatović danas su prisustvovali otvaranju nove stanice za iznajmljivanje bicikala, koju je kao donaciju Novom Sadu poklonio Evropski Biznis Kongres (EBK) sa sedištem u Berlinu...Vučević je rekao da mu je drago što na području...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.