Nova oprema vatrogasnim društvima u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020, 19:01

Nova oprema vatrogasnim društvima u Kikindi

Dobrovoljnim vatrogasnim društvima sa područja grada Kikinde uručena je nova oprema obezbeđena sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Tako je 10 društava koje broje više od 800 dobrovoljnih vatrogasaca opremljeno lakom zaštitnom opremom u iznosu od skoro pet miliona dinara. Četiri miliona obezbedio je resorni Pokrajinski sekretarijat, a 800.000 dinara grad Kikinda.

"U Kikindi smo za 10 ovdašnjih i 10 okolnih društava obezbedili 289 kompleta opreme. Uniforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je proizvela kompanija ''Jumko''. Vrednost jedne uniforme je oko 32.000 dinara, svako društvo je minimalno deset uniformi naručilo, a u kompletu se nalaze jakna, kačket, kaiš, pantalone, polo majica dugih i kratkih rukava, kao i zaštitne borbene patike", istakao je Siniša Šavija, predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu obezbedio je preko 35 miliona dinara za nabavku lake zaštitne opreme za dobrovoljna vatrogasna društva kako bi se rad društava podigao na viši nivo. Rad dobrovoljnih vatrogasnih društava sada će biti znatno efikasniji zahvaljujući opremi koju je obezbedila Pokrajinska vlada.

"Imamo obećanja da ćemo obnoviti i vozni park, tako da nam sada sledi edukacija kako bi još spremniji uspeli da rešimo svaki problem naših sugrađana. Svaki dinar uložen u vatrogasce višestruko se vraća", rekao je Erne Talpai, predsednik Gradskog vatrogasnog saveza Kikinde.

Pored Zrenjanina, Gradski vatrogasni savez u Kikindi jedan je od najboljih u Vojvodini.

"Najavio sam da će budžet koji se izdvaja sa Gradski vatrogasni savez biti uvećan, a da nam u narednom periodu sledi obnova opreme. Planiramo da obnovimo mehanizaciju što je preko potrebno svakom društvu, da svaki vatrogasac bude zaštićen i mi ćemo to i obezbediti", naglasio je Milivoj Linjački, član Gradskog veća Gradske uprave Kikinda.

Najviše požara u Kikindi dešava se na otvorenom prostoru, najčešće posle žetve i pre setve pšenice. Važnu ulogu u lokalizovanju požara imaju upravo dobrovoljni vatrogasci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.