Nova kulturna stanica Svilara oživljava Almaški kraj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova kulturna stanica "Svilara" oživljava Almaški kraj

Život nove kulturne stanice "Svilara" započeće sutra, simbolično, u 20 časova i 21 minut, u Almaškom kraju. Program otvaranja rekonstruisanog prostora nekadašnje fabrike za bojenje svile, počinje koncertom grupe "Frame orchestra", a biće otvorene i dve izložbe.

Nakon otvaranja kulturne stanice u dvorcu "Eđšeg", na red je došlo da se oživi još jedan deo Novog Sada- Almaški kraj. Svilara koja je u Novom Sadu bila prvi industrijski objekat, podignut davne 1770, postaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novo mesto kulturnih sastanaka.

U planu je da se do 2021. osim kulturnih stanica "Eđšeg" i "Svilara" poreknu još tri slična mesta. Koliko su ona potrebna Novom Sadu, govori podatak da je za samo mesec dana od otvaranja "Eđšega", tu kulturnu stanicu posetilo više od 5 i po hiljada ljudi.

Otvaranju "Svilare" osim pokrajinskih i gradskih zvaničnika, prisustvovaće i premijerka Vlade Srbije, Ana Brnabić. Njima će u istorijskom Arhivu grada Novog sada, svečano će biti predstavljen i budući izgled kreativnog polisa “kineska”.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.