Nikolić sa Primakovim o jačanju srpsko - ruskih odnosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa Primakovim o jačanju srpsko - ruskih odnosa

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa deputatom Državne dume Ruske Federacije Jevgenijem Primakovim, koji je i na čelu Upravnog odbora "Ruske humanitarne misije".

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić zahvalio je na konstantnoj podršci Rusije koja se sada na Kosovu i Metohiji proširuje i na humanitarnu oblast. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Tokom razgovora sa deputatom Državne dume Ruske Federacije, predsednik Nacionalnog saveta Nikolić istakao je da su ruske investicije i kompanije dobrodošle u Srbiju, kao i da će Nacionalni savet pružiti podršku novim ruskim projektima.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić izrazio je i očekivanje da će Srbija i Rusija dodatno osnažiti bilateralne odnose na svim poljima u oblasti privrede, posebno poljoprivrede.

Deputat Državne dume Primakov izrazio je veliko zadovoljstvo susretom sa predsednikom Nacionalnog saveta Nikolićem, istakavši da mu je poseta Beogradu posebno emotivna zbog činjenice da je u vreme bombardovanja njegov deda Jevgenij Primakov bio na funkciji predsednika Vlade Ruske Federacije.

Jevgenij Primakov boravi u Srbiji povodom obeležavanja godišnjice od NATO bombardovanja, i tim povodom učestvuje na konferenciji"„Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije – pouke za evropsku bezbednost u 21. veku".

Primakov je izrazio uverenje da će saradnja dve prijateljske zemlje biti još dinamičnija u budućnosti.

"Ruska humanitarna misija usmerena je na obezbeđivanje humanitarne pomoći na Kosovu i Metohiji, i u narednom periodu planira da uputi humanitarnu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji", istakao je Jevgenij Primakov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.