Nezaposleni preko besplatne obuke do novog posla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposleni preko besplatne obuke do novog posla

Uključivanjem u programe dodatnog obrazovanja i obuke, nezaposlena lica dobijaju priliku da steknu nova znanja i tako povećaju svoje šanse u pronalaženju posla. Nacionalna služba za zapošljavanje nudi brojne besplatne programe dodatnog obrazovanja, koja su u skladu sa potrebama tržišta.

Kolja Obrovski po zvanju je akademski grafičar i profesor likovne kulture.Posao u njegovoj struci kaže, nije lako dobiti, te je odlučio da iskoristi jedan od programa Nacionalne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za zapošljavanje i sreću okuša kao zavarivač.

"Koliko sam ja čuo prateći medije da se traže zavarivači, i kod nas a čuo sam i u inostranstvu samo zaviosi koji tip zavarivača. Mi smo sada savladali jedan tip zavarivanja koji je početni", rekao je Kolja Obrovski.

Osim za zavarivače, ove godine Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi i obuke za gerontonegovateljice, krojače-šivače, poslovne sekretare, za vođenje poslovnih knjiga, za elektronsko poslovanje, pomoćnika knjigovesca, za izradu papirne galanterije, masere, kao i osnovnu informatičku obuku.

Kako kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, nezaposlena lica pokazuju najviše interesovanja za obuke stranih jezika i one iz oblasti IT-a, a podaci govore da zavisno od vrste obuke, najmanje 30 odsto polaznika nađe zaposlenje nakon što obuku završi, a podsećaju na to da ta lica imaju i mogućnost da konkurišu za subvencije za samozapošljavanje, tj. da pokrenu sopstveni posao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.