Izvor: Blic, 03.Maj.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacistički grafiti osvanuli u Novom Sadu

Neonacistički grafiti pojavili su se tokom prazničnih dana u centru Novog Sada na nekoliko zgrada, među kojima je i zgrada mađarskog Novosadskog pozorišta (Ujvideki szinhaz).

Nepoznati počinioci su osim grafita na bandere i stubove lepili još i nalepnice s fašističkim i nacističkim porukama, preneo je lokalni Radio 021.

Na grafitima su ispisane poruke koje pozivaju na smrt antifašista, dok je na većini ispisano ime Dimitrija Ljotića, vođe srpskih fašista iz perioda pred i tokom Drugog svetskog rata.

Neke poruke govore i o ideologiji grupe koja je grafite napisala, a to je fašistički slogan “rad, red i disciplina”

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: Prekrečeni neonacistički grafiti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2016

Tokom prazničnih dana, u centru Novog Sada pojavili su se neonacistički grafiti, i to na fasadama nekoliko zgrada, među kojima i na zgradi mađarskog Novosadskog pozorišta. Gradsko zelenilo saopstilo je da je tokom dana prekrečilo te poruke mržnje...Nepoznati počinioci su osim grafita na bandere...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NACISTIČKE PAROLE U NS: U Šafarikovoj osvanuli grafiti koji veličaju Ljotića

Izvor: Kurir, 03.Maj.2016

...Grafiti: "Slava Ljotiću" i "Bog, Nacija, Rad", ispisani su na metalnoj ogradi gradilišta u blizini Novosadskog pozorišta u Šafarikovoj ulici, a kako tvrde pojedini lokalni mediji slični grafiti su ispisani na još nekim lokacijama u gradu..Foto: Tanjug/Jaroslav Pap..Direktor Javno komunalnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.