Nemačka: Za informaciju o napadaču 100.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Za informaciju o napadaču 100.000 evra

Savezna kriminalistička služba Nemačke, po nalogu tužilaštva, i uz podršku pokrajinskih policija sprovodi intenzivnu potragu za Anisom Amrijem, a za informaciju o njemu raspisana je i nagrada. Tužilaštvo je raspisalo nagradu do 100.000 evra za informaciju koja bi dovela do hapšenje osumnjičenog za napad na božićnom vašaru u Berlinu. Po nalogu Generalnog tužilaštva raspisana je javna poternica, u kojoj se, po prvi put pominje i prezime traženog, a navedeno je da je star 24 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da je rođen u Tunisu. U javnoj poternici se navodi da je raspisana nagrada u visini do 100.000 evra za informacije koje bi vodile ka hapšenju Anisa Amrija.

Policija u Berlinu navela je da je dobila više od 500 dojava o napadu, ali se za sada ne zna da li su istražitelji utvrdili konkretne tragove. Policija je ranije izrazila sumnju u postojanje nekoliko napadača i saučesnika.

Napad se dogodio kada je kamion u ponedeljak uveče uleteo među posetioce božićnog vašara u Berlinu, ubivši 12 i povredivši najmanje 50 osoba, a među žrtvama je i muškarac nađen u kabini kamiona, Poljak koji je dovezao kamion s robom u Berlin, a potom je otet i ubijen.

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je napad kao teroristički dok su populisti iskoristili taj događaj kao ofanzivu protiv Merkelove, optužujući je da je zbog Nemačka u opasnosti jer nije promenila migracionu politiku.

Pakistanac, osumnjičen za napad ubrzo je priveden, ali je pušten kasnije na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.