Neizbežan rebalans subotičkog gradskog budžeta?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizbežan rebalans subotičkog gradskog budžeta?

SUBOTICA - Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je rekao da je rebalans gradskog budžeta neizbežan zbog najave Vlade Srbije da se svim lokalnim samoupravama ukinu transferi u ukupnom iznosu od 15 milijardi dinara.

Vučinić je ocenio da će veliki deo krize biti prevaljen na lokalni budžet.

"Najveća nedoumica je iznos sredstava za koji će biti smanjen priliv iz republičkog budžeta. Ne planiramo nove namete građanima, već ćemo pokušati da budžet dopunimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privlačenjem investitora. Biće neizbežno i smanjenje tekućih investicija iz sopstvenih sredstava", rekao je Vučinić.

Danas su predstavnici Dečijeg pozorišta i pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja potpisali ugovor za finansiranje radova na rekonstrukciji Dečijeg pozorišta. Pokrajinska administracija će u to pozorište uložiti dva miliona dinara.

Do sada je u adaptaciju uloženo 56 miliona dinara, a za završetak druge faze nedostaje još 29 miliona dinara. Lokalna samouprava je za te namene izdvojila 2,2 miliona dinara.

Kako je najavljeno, pozorišna sala će biti završena do početka naredne sezone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.