Nedimović predstavio mere agrarne politike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2018, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović predstavio mere agrarne politike

Drugog dana savetovanja, "Dobar dan, domaćine" ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predstavio je mere agrarne politike za 2018. godinu koje predvidjaju više sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i skladišta, kao i direktna davanja po hektaru koja bi trebalo da budu isplaćena već početkom marta kako bi poljoprivrednici imali sredstva za finansiranje prolećne setve.

Pored toga bilo je reči i o povećenju subvencija namenjenih tovnom govedarstvu sa 5.000 na 10.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara u cilju unapredjenja preradjivačke industrije.

Ovogodišnji agrarni budžet veći je u odnosu na prošlu godinu za 13 odsto i iznosi 44 milijardi dinara. Kako je najavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ove će se godine mnogo više uložiti u poljoprivredu s obzirom na to da će na raspolaganju biti novac i iz IPARD programa i da je to novih 50 miliona evra, koje bi trebalo iskoristiti ove godine.

"Imaćemo plaćanje po hekatru od 4.000 dinara po znatno jednostvanijoj proceduri imaćemo povećanje iznosa za tovno govedartsvo kako bismo razvijali prerađivačku indsutriju i više novca za prerađivačke i skladišne kapacitete i mehanizaciju", rekao je Nedimović.

Kako bi država ponovo uvela subvencionisano gorivo, moraju se rešiti zloupotrebe koje se dešavaju na terenu, a to će se uraditi kako je rekao ministar, uvođenjem promena prilikom registracije poljoprivrednih gazdinstava. Poljoprivrednici pozdravljaju ovu meru i napominju da bi to pitanje trebalo rešiti kako bi paori imali jeftiniju proizvodnja.

Ministar Nedimović je takođe rekao da će se ove godine raditi na izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu, kao i da će se raditi na sprečavanju zloupotreba prilikom plaćanja poreza na dodatu vrednost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.