Nedelja pozorišta u klubu Fabrika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja pozorišta u klubu "Fabrika"

U SKC Novi Sad, od danas, u prostorijama kluba "Fabrika", održava se manifestacija pod nazivom "Nedelja pozorišta". U prolećnom izdanju nedelje pozorišta, organizatori su se odlučili da većinom ugoste mlade i neafirmisane autore, od kojih je neke predstave publika već imala priliku da vidi, a neke će videti premijerno, po prvi put.

Akcenat je na mladima - moto je ovogodišnje Nedelje pozorišta. Predstava "Tri Gvineje", biće izvedena večeras, u realizaciji kulturnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Majdan". Nastala je kao srednjoškolski projekat, a novosadska publika, već je imala priliku da je vidi i na Brodu Teatar.

"Četvrtog, već sutra, u Fabrici, gostovanje predstave "Sumnjivo lice" u režiji Vojislava Arsića. Predstava koju je realizovao Centar E8 i Reflektor Teatar, koje su obe nezavisne, omladinske produkcije u Teatru. Predstava, koja je debitovala u "Fabrici" i imala svoju premijeru 2016. godine, baš u ovom prostoru pred prepunom salom, vraća se da podseti publiku na vrlo zanimljivo viđenje Nušićevog Sumnjivog lica koje je uvek aktuelno i koje, kao i sva Nušićeva dela ne zastarevaju, s obzirom na to da je njihova unikatnost – naše društvo koje traje", kaže Nemanja Vuković, portparol SKC NS.

U subotu, petog maja, studenti zagrebačke Akademije umetnosti, izvešće predstavu "Hunting family", a osmog maja, na repertoaru je predstava reditelja, Milorada Milinkovića "Svingeri", koju je radio u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić". Vuković napominje da će SKC, tokom čitave ovogodišnje pozorišne sezone, proslavljati njegov rad. Desetog maja, na programu je predstava "Papagaj" iz Omladinskog pozorišta "Dadov".

"Znači, širok program. Više informacija može da se nađe na našem sajtu i na našim fejsbuk i tviter stranicama. Što se tiče karata, prodajna mesta su Gigstix i CD šop Mungos. Cene su od 300 do 700 dinara. Postoje razni bonusi i razni načini da se kupe povoljno karte. Tako da... Izvolite!", napominje Nemanja Vuković.

Večerašnja predstava počinje u 20 časova, a nakon nje, biće organizovan i razgovor sa publikom na temu rodnih odnosa u društvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.