Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 03.Dec.2025, 20:28

Ne potapajte pasulj u vodu, već u sodu bikarbonu pre kuvanja

Ne potapajte pasulj u vodu, već u sodu bikarbonu pre kuvanja ako želite bržu pripremu i bolju probavljivost ovog omiljenog jela. Dodavanje male količine sode bikarbone u vodu za potapanje pasulja omekšava zrno, skraćuje vreme kuvanja i smanjuje nadutost koju mahunarke često izazivaju. Soda bikarbona neutrališe određene kiseline u pasulju, pa se skrob brže razgrađuje […]
Vest Ne potapajte pasulj u vodu, već u sodu bikarbonu pre kuvanja objavljena je na sajtu Vojvodina uživo....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VojvodinaUzivo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VojvodinaUzivo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.