Nastavljen program Za čistije i zelenije škole u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 21:06

Nastavljen program "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini"

Program pod nazivom "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini", pokrenut je pre 14 godina sa ciljem da u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, podigne ekološku svest o životnoj zajednici i očuvanju sredine u kojoj deca borave. Protokol je ove godine potpisalo devet partnera.

Važnost projekta ogleda se u trajanju, ali i u nazivu, koji govori o mladima i zaštiti životne sredine. Nakon potpisivanja sporazuma, u narednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budžetskoj godini biće izdvojena sredstva za nagrađivanje vaspitno-obrazovnih ustanova koje će se u 14. ciklusu pokazati kao najpožrtvovaniji u oblasti zaštitе životne sredine.

"Koordinirati ovakvim programima na nivou vaspitno-obrazovnih ustanova podrazumeva samo dodatno angažovanje, jer uz osnovno obrazovanje i vaspitanje na bilo kom nivou, nije mali zadatak skrenuti im pažnju na ovakve teme", smatra Brankica Tabak, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

U Pokretu gorana Vojvodine smatraju da je veoma značajno staviti akcenat na edukaciju prosvetnih radnika, koji to znanje prenose mladim generacijama.

"Na današnji dan obeležavajući svetski dan volontera, želim da verujem da ćemo što veći broj ugostiti na ovoj značajnoj akciji za našu pokrajinu i da verujemo da su ponosni na ono sto rade u svojoj lokalnoj zajednici", kaže Aleksa Jeftić iz Pokreta gorana Vojvodine.

"Vojvodina šume ovaj projekat pomažu na više načina. Najvažniji su sadni materijal, sadnice kod ozelenjavanja i pošumljavanja… Organizujemo posetu školama, deca imaju priliku da vide šta mi to zapravo radimo", kaže Boris Barjaktarović, izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing u JP "Vojvodinašume".

Programu se svake godine priključi između 800 i 1.200 mališana, a nakon javnog poziva, već u januaru, slede prijave učesnika za ovogodišnje "Čistije i zelenije škole u Vojvodini", tokom koje će deca kroz niz kreativnih radionica i aktivnosti učiti o recikliranju, uređenju i ozelenjavanju školskog i životnog prostora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Potpisan protokol o saradnji u novom ciklusu programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Dec.2022, 12:17

NOVI SAD – Pokrajina Vojvodina, Grad Novi Sad, Javno preduzeće „Vojvodinašume“ i Pokret gorana Vojvodine intenzivno će sarađivati kako bi se program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ uspešno realizovao i u novom, 14. ciklusu – predviđeno je protokolom o saradnji koji je potpisan....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.