Nastavak kreativnih radionica za decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak kreativnih radionica za decu

Galerija Matice srpske u okviru edukativnog programa Oseti umetnost. Doživljavanje umetničkih dela putem čula u 2015. godini je nastavila kreativne radionice za decu koje će se održavati svake subote od 11.00 do 12.30 sati.

U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim: kustosi-edukatori, stručni saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << decu, uzrasta od 5 do 11 godina. Ulaznica je 150.00 dinara.

Radionice u februaru su posvećene pejzažima i različitim mestima sa kojima će se mališani upoznati preko slika iz kolekcije Galerije Matice srpske.

Posmatrajući slike pokušaće da u svojoj mašti ožive prikazane predele i da ih ,,oseteˮ svim čulima. Razgovaraće se o tome kakvi se zvuci mogu čuti, kakvi se mirisi mogu osetiti i kakva atmosfera preovlađuje na slikama. Na ovaj način mališani će se podsetiti nekih njima poznatih mesta, ali će i naučiti nešto više o mestima na kojima nikad nisu bili.

Posmatrajući sliku Milana Konjovića Žita, ali i druge pejzaže sa sličnim motivima iz stalne postavke Galerije, mališani će  otkriti da li su nakad bili na nekoj njivi ili polju, kakve mirise su tamo mogli da osete i kakve zvuke da čuju.

Takođe, otkriće koji se grad vidi na slici, i razgovaraće se o tome kakvo je vreme moglo biti dok je umetnik slikao ovo žitno polje. Koristeći različite žitarice i boje za staklo mališani će praviti ukrasne flaše i teglice sa vojvođanskim motivima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.