Nasilnik optužen  za ubistvo učenice

Izvor: Blic, 26.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilnik optužen za ubistvo učenice

SREMSKA MITROVICA - Posle tromesečne istrage Okružno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je juče optužnicu protiv Gorana Pavlovića (20) iz Velikih Radinaca zbog sumnje da je počinio teško ubistvo za koje je predviđena i kazna od 40 godina zatvora.

Pavlović je okrivljen da je 27. septembra ispred Ekonomske škole „9. maj" u sremskomitrovačkom naselju Crvena česma sa više udaraca nožem u vrat, leđa i stomak ubio učenicu drugog razreda te škole Jelenu Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (16), takođe iz Velikih Radinaca.

Zločin koji je šokirao čitav Srem kao da se mogao naslutiti. Kritičnog dana, očito po unapred skovanom zločinačkom planu, optuženi Pavlović koji je u svom selu slovio za nasilnika i siledžiju i terorisao i tukao čak i svoje roditelje, sačekao je oko 12 sati đački autobus koji je prevozio učenike u popodnevnu smenu. Čim je izašla iz autobusa, Jelena Milošević, izuzetno marljiva i vredna učenica i dobar drug , našla se na meti Pavlovića koji je na zaprepaščenje brojnih učenika Ekonomske škole u Mitrovici, nesrećnoj devojci nožem naneo smrtonosne povrede, a potom pokušao da pobegne. Međutim, savladan je veoma brzo zahvaljujući prisebnosti radnika mitrovačkog „Telekoma" koji ga je držao do dolaska policije. Od tada, okrivljeni za teško ubistvo nalazi se u pritvorskom odeljenju KPZ Sremska Mitrovica.

Kako saznajemo, Pavlović je pred istražnim sudijom Nebojšom Starčevićem u mitrovačkoj Palati pravde izjavio da se seća samo kada je autobus stao pred školom, te da se nakon toga ničega ne seća i da na tom mestu počinje prekid filma. Motiv za stravičan zločin kakav se ne pamti u ovom delu Srema, najverovatnije leži u činjenici da je Pavlović uporno proganjao pokojnu Jelenu da se sa njim zabavlja, ona je to vešto izbegavala, ali je to ubicu revoltiralo da je odlučio da joj se osveti, tako što će je monstruozno ubiti.

O Pavloviću niko u Velikim Radincima nema pohvalne reči, svi tvrde da je bio bahat, često izazivao tuče i tukao nedužne ljude, ali da je nekoliko puta pokušao samoubistvo.

Datum početka suđenja još nije određen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.