Nasilje u porodici društveni problem, osnažiti žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2017, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilje u porodici društveni problem, osnažiti žrtve

Jedan od najvažnijih zadataka nadležnih je da rade na podizanju svesti javnosti o tome da je nasilje u porodici i rodno zasnovano nasilje prvenstveno društveni, a ne lični i pojedinačni problem, kao i da stvore što adekvatnije uslove za pružanje svake vrste podrške žrtvama, poručio je danas Pokrajinski koordinacioni tima Mreže "Život bez nasilja".

Povodom predstojeće međunarodne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", taj tim je na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinare istakao da podrška žrtvama mora biti sistemska, kontinuirana i pravovremena, uz njihovo odgovarajuće praćenje kako se ne bi ponovo našle u situaciji nasilja, bilo u ulozi njegove primarne ili sekundarne žrtve ili počinioca.

U nedelji kada počinje svetska kampanja učesnici su se na konferenciji za novinare osvrnuli na informacije iz medija o ženi iz Pančeva koju je ubio njen partnera u porodičnom nasilju.

Međunarodna kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" se svake godine sprovodi oko 1700 organizacija u više od 100 država sveta.

Kampanja počinje 25. novembra na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra na Dan ljudskih prava.

Današnju konferenciju za novinare u Pokrajinskoj vladi inicirao Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman, kao institucija koja je već 13 godina na čelu koordinacionog tima Mreže "Život bez nasilja", koju čine predstavnici pokrajinskih institucija nadležnih za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.