Najmlađi uče o saobraćaju i bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2019, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađi uče o saobraćaju i bezbednosti

U vrtiću "Čuperak" predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", deca su učila o bezbednosti u saobraćaju. Ovog puta, tema je bila zaštitna oprema prilikom vožnje bicikla, rolera ili trotineta.

Iako većina predškolaca vozi bicikl, samo mali broj njih ima kacigu. Zašto je važna zaštitna oprema i čemu služi kaciga naučili su na času o bezbednosti u saobraćaju.

Edukacijom u najranijem uzrastu stvaraju se odgovorni učesnici u saobraćaju, istakla je Danijela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ignjatić, koja već nekoliko godina decu u vrtićima uči kako da budu bezbedni na biciklu, rolerima ili trotinetu.

“Prevencijom u saobraćaju najvažnije je krenuti na vreme, to su deca predškolskog uzrasta evo vidite kakva atmosfera vlada oni su željni znanja i znaju sve i kako se treba ponašati bezbedno u saobraćaju”, rekla je Danijela Ignjatić iz auto-sportskog kluba “Petromaks”.

U kreativnom delu časa deca su imala važan zadatak, da nacrtaju kacigu, pokažu crtež roditeljima, objasne im zašto je važno da imaju baš jednu takvu i ubede ih da im kupe taj najvažniji deo opreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.