Najmlađi Novosađani na radionicama zdrave ishrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađi Novosađani na radionicama zdrave ishrane

Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, deca iz novosadskih škola i vrtića, učestvovali su u različitim radionicama u okviru programa "Urbani povrtari". Sve to sa ciljem da i najmlađi nauče kako se proizvodi i koristi zdrava hrana.

Iako većina odraslih smatra da deca ne jedu dovoljno zdravu hranu, naši najmlađi sagovornici uverili su nas u suprotno. Đaci osnovnih škola koji su učestvovali u programu "Urbani povrtari", sa nastavnicima su predstavili prikaze svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bašta. U prostoru "Raspustilišta" izložili su kupus, bundevu i ostalo sezonsko povrće i voće.

U okviru radionica, izložbe, sekcija, eko-bioskopa i drugog programa, "Raspustilište" je pokazalo ono što rade od marta - aktivnosti kojima motivišu najmlađe da počnu zdravo da se hrane.

"Definitivno mislim da je njima svaki čips i svaki pomfrit mnogo prihvatljiviji i mnogo zanimljiviji, ali mislim da ako od malih nogu krenemo da pričamo da paradajz mogu da uzgajaju u saksiji i da taj paradajz ima potpuno jedan fantastičan sočan ukus, i ako je to rezultat njihovog rada, da će možda to biti način da ga stvarno i usvoje i da počnu da ga cene na jedan drugi način", kaže Aleksandra Lukić iz Raspustilišta.

Program je realizovan uz podršku Omladinskog saveza udruženja"Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019", "Pokrajinskog sekretarijata sa sport i omladinu" i Grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.