Najbolji učenici na bilbordima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji učenici na bilbordima

Već četvrtu godinu za redom Udruženje za promociju društvene odgovornosti sprovodi akciju pod nazivom "Učim + znam = vredim". U okviru nje postavljaju se fotografije najuspešnijih novosadskih učenika, koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najvažnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.

Preko 200 reklamnih panoa sa licima najboljih đaka biće postavljeno i u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beočin, Temerin i u Novom Sadu.

Lea Ajzenberg je učenica sedmog razreda iz Novog Sada. Nosilac je brojnih nagrada iz fizike, među kojima je i osvojeno drugo mesto na republičkom takmičenju. Ona je jedna od 200 učenika koja će uskoro videti svoj lik na bilbordu.

"Ovo je dobar početak zbog toga što će se uspeh predstaviti kao nešto što je pozitivno, nešto što je za pohvalu, na takmičenja će se gledati kao nešto što je izvanredno", kaže.

Ona lepotu fizike vidi kao jedan divan način, gde se svet oko nas, kao i sve pojave mogu predstaviti nekim zakonom, brojem. Svoju ljubav prema nauci želi da podeli sa svima. Ponosna je, kaže, i na ceo projekat i zahvalna svim onima koji su učinili sve da pamet i trud postave na pravo mesto.

"Sada je u društvu jako veliki problem što se na umetnost, na nauku i na kulturu uopšte ne obraća puno pažnje, pa je ovo dobar način da se prolaznicima skrene pažnja. Da tako nešto postoji, da se organizuje, da svako može biti učesnik ukoliko ima želje i volje i da svako može da uspe ukoliko se dovoljno posveti tome", navodi.

Vid podrške i pohvale od okoline, društva iz razreda, od profesora, nastavnika, rodbine i prijatelja na putu uspeha mladima je veoma važna, kaže Gordana Ivković i dodaje da deca to što rade rade zbog sebe, ne zbog slave već zbog uspeha, želje i na kraju krajeva zato što ih to interesuje.

"Tako da je moj utisak za ove četiri godine, da je cela ova priča jako bitna i za lokalnu zajednicu da društvo vidi da mi zaista imamo nešto što je dobro, zdravo i pametno, ali sa druge strane znači i za sve one koji ulažu. Od tih đaka preko njihovih profesora do roditelja u znanje i obrazovanje", kaže Gordana Ivković, Udruženje za promociju društvene.

Oni uče, znaju i vrede. Kad god budete prolazili ulicama Novog Sada, bilo da ste kolima, biciklom ili pešice videćete njihova lica na bilbordu. Oni su tu da nas podsete šta je ono što vredi jer oni su naš ponos i motivacija za sve nove mlade nade iz obasti nauke i umetnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.