Nagrade za najuspešnije pančevačke đake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za najuspešnije pančevačke đake

Lepa tradicija u Pančevu se nastavlja, naime i ove godine Grad je, preko Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin", nagradio najuspešnije učenike koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili dobre rezultate na takmičenjima.

Đaci osnovnih i srednjih škola nagrađeni su novčanim iznosom, od četiri do 27 hiljada dinara, zavisno od rezultata koji su postigli na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Iza priznanja koje su ostvarili stoji veliki rad,mnogi od njih na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << takmičenjima učestvuju godinama i redovni su u regionalnom centru za talente Mihajlo Pupin.

"Veliki podstrek i dosta mi znači kad vidim da moja okolina i grad podržavaju moj rad i to me ohrabruje da radim još bolje. Ove godine sam iz istorije osvojio dve državne i jednu međunarodnu nagradu", kaže Ilija Tepšić, jedan od nagrađenih učenika.

"Bio sam ovde već jednom u sedmom razredu kada sam osvojio nagradu iz geografije i moram da kažem da sam srećan što sam opet ovde ovoga pita sam ostvario priznanje iz istorije", dodaje Lazar Vojnović.

"Veoma mi znači što sam deo grada Pančeva i što sam jedna od mnogobrojnih učenika koji su ostvarili značajne uspehe na takmičenjima. Ja sam iz srpskog na republičkom osvojila treće mesto i iz matematike na takmičenjima Arhimedesa sam osvajala nagrade", veli Helena Malić.

"Bio sam prvi na republičkom takmičenju iz matematike i na republičkom takmičenju iz fizike. Dosta mi znači što je grad odlučio da nam dodeli novac i priznanje", napominje Uglješa Kuzmanov.

Ove godine nagrađeno je devedesetoro učenika, što je najviše do sada. Za njihove nagrade Grad je izdvojio oko 600 hiljada dinara.

"Ovo je pravi primer saradnje škola, odnosno nastavnika u školama i naravno roditelja koji su podrška deci,zatim regionalnog centra za talente koji je proširio svoj delokrug rada u svakom pogledu i dalje od južnog Banata i celog Banata i naravno grada. Mi smo tu da budemo podrška, da tu decu uvažimo i nagradimo koliko možemo", objašnjava Tatjana Božić, članica gradskog veća za obrazovanje.

"Do sada smo najuspešniji bili pre dve godine kada smo imali 66 učenika ove godine ih je 90. U Pančevu je to zaživelo,deca vole da se takmiče i uspešna su , stvarno je zadovoljstvo videti skupštinsku salu ovako punu", kaže Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin”.

Osim novčanih nagrada učenici su dobili na poklon i jednodnevnu ekskurziju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.