Nadoknada štete poljoprivrednicima u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadoknada štete poljoprivrednicima u Kikindi

Olujno nevreme i grad, koji su tokom maja naneli velike štete usevima na severu Banata, bar delimično će biti nadoknađeni. Za 49 poljoprivrednika, na čijim parcelama je nadležna komisija utvrdila najveći procenat oštećenja useva, kikindska lokalna samouprava obezbdila je preko 3 miliona dinara delimične naknade nastale štete, a isplata je u toku.

Rebalansom budžeta, kikindska Gradska uprava obezbedila je preko 3 miliona i 300 hiljada dinara za bar delimičnu naknadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastale štete nakon majskog nevremena.

Formirana je stručna komisija koja je na terenu utvrđivala konkretne razmere štete, a na osnovu preporuka i metodologije osiguravajućih društava i stručnih službi.

Pristigao je veliki broj zahteva za nadoknadu štete, a najviše iz Banatske Topole, mesta u kojem je u maju, usled vremenskih neprilika i nastale štete, proglašena vanredna situacija.

Važno je napomenuti da je pravilnikom precizirano da je deo neophodne dokumentacije i izjava da u momentu nastanka štete usev nije bio osiguran, a bilo je neophodno da poljoprivrednici prilože i uvrenje iz trezora da je parcela prijavljena u setvenoj strukturi. Po svemu sudeći, osiguranje useva je ubuduće neophodnost.

Mada nisu svi poljoprivrednici zadovoljni, treba reći da je ovo prvi put da lokalna samouprava bar delimično nadoknađuje štetu na usevima i da je na taj način pokazala da ima sluha za probleme poljoprivrednika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.