Na prelazima čekanje do pola sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prelazima čekanje do pola sata

Saobraćaj na putevima u Srbiji danas je na važnijim putnim pravcima umerenog intenziteta i obavlja se po suvim kolovozima, uz dobru vidljivost, saopštio je Auto-moto Savez Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije, vreme zadržavanja na graničnim prelazima iznosi oko 30 minuta.

Tokom predstojećeg vikenda očekuje se još jedan talas pojačanog saobraćaja na Koridoru 10 iz pravca Bugarske ka Mađarskoj ili Hrvatskoj, što može ponovo izazvati duge kolone >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

Zbog toga se savetuje onima koji planiraju putovanje ka zapadu Evrope da krenu pre ili posle vikenda. Ako je neizbežno putovanje tokom vikenda, savetuje se korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza i priprema za moguća duža zadržavnja na graničnim prelazima.

Putnicima se savetuje da, u cilju da izbegnu višečasovna zadržavanja za ulazak u Mađarsku koriste Granični prelaz Bački Breg, koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 časa, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji.

Granični prelaz Kelebija takođe je neprekidno otvoren.

Umesto Graničnog prelaza Batrovci ka Hrvatskoj, gde se takođe očekuje veliki priliv putnika, može se koristiti Granični prelaz Šid.

Zbog radova na redovnom održavanju auto-puta E-75, na delu od naplatne stanice "Bubanj potok" do petlje "T/6" u oba smera za saobraćaj će biti zatvorena brza traga od 22.00 do 6.00 od 27. do 30. avgusta.

Na auto-putu E-75 zbog radova je usporen saobraćaj na naplatnoj stanici "Vrčin", kod Beograda.

Auto-put na deonici Novi Sad-Beograd zbog radova je sužen na mostu preko Dunava, a na deonici Beograd-Niš sužen je na mostu preko železničke pruge i reke Ralje, kao i na mostu preko reke Belice, između Batočine i Jagodine.

Počelo je postavljanje saobraćajne signalizacije na auto-putu E-75 kroz Beograd, od petlje "Zmaj" do mosta Gazela, u oba smera, a planirano je da traju 45 dana, ako to dozvole vremenski uslovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teretnjaci na Batrovcima čekaju oko dva sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014

Na graničnom prelazu Batrovci, na izlasku iz Republike Srbije, zbog povećanog inteziteta saobraćaja, teretna motorna vozila čekaju oko 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema većih zadržavanja...Tokom predstojećeg vikenda očekuje se još jedan talas pojačanog saobraćaja na Koridoru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.