Na površinu isplivao - javašluk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na površinu isplivao - javašluk

Buka oko zagađene vode u srbobranskom vodovodu još uvek se ne stišava. U čitavu priču uključio se i presednik opštine Zoran Mladenović, koji je prethodnih dana bio na službenom putu, a o svemu obavešten, ne od svojih saradnika, već preko internet portala.

U Srbobranu je i dalje na snazi preporuka Instituta za javno zdravlje, da se voda iz vodovoda ne koristi ni za piće, ni za spremanje hrane. Međutim, obelodanjivanje preporuke Instituta, koja je stigla 28. januara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čak osam dana nakon uzimanja uzoraka, odgovorni u JKP "Graditelj", u čijoj nadležnosti je i snabdevanje vodom, prolongirali su još jedan dan.

"Prvo smo kontaktirali opštinskog sanitarnog inspektora, a nakon toga, 29. januara, i pokrajinskog. On nam je dao instrukcije da smo dužni da obavestimo građane da se voda ne preporučuje za piće", objasnio je direktor JKP "Graditelj" Dragoljub Banković.

 "Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže trag", kaže izreka koja se u ovom slučaju sasvim potvrdila. Na površinu je isplivala neadekvatna komunikacija na relaciji JKP "Graditelj" - lokalna samouprava.

"Kada ovo prođe, onda ćemo uraditi analizu u celosti i videti ko je napravio propuste i zašto ih je napravio. Kako je moguće da su mediji pre lokalne samouprave došli do takvih informacija. Nisam sujetan, ali smatram da onog trenutka kada se došlo do jedne ovakve informacija, da je ugroženo zdravlje građana, svi su morali da znaju", kategoričan je predsednik opštine Zoran Mladenović.

Ovaj organizaciono-komunikacijski javašluk za sada prolazi bez posledica po zdravlje žitelja Srbobrana, kojih nema u većem broju oko cisterni za vodu, postavljenih na nekoliko lokacija.

Utihnula je jagma za pijaćom vodom i u prodavnicama gde su, po rečima člana veća za urbanizam i komunalno uređenje Jovana Tutorova, gotovo linčovani oni Srbobranci koji su kupovali veće količine.

Ipak, nešto više je onih koji žeđ gase na arteškom bunaru žute vode, bar do ponedeljka, kada će biti poznati rezultati ispitivanja uzoraka uzetih uoči vikenda, što će odrediti budući obim radova na vodovodnoj mreži.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.