Na Sterijinom pozorju 16 predstava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sterijinom pozorju 16 predstava

Sterijino pozorje održava se od 26. maja do 3. juna. Tokom tih dana, publiku očekuje ukupno 16 predstava i kao i svake godine, bogat prateći program koji već možete pronaći na sajtu Festivala.

Ovogodišnje 62. pozorje svečanom besedom otvoriće Mirjana Gardinovački, prvakinja SNP-a u penziji a odluku o najboljoj predstavi od devet u Takmičarskoj selekciji, doneće petočlani žiri, koji je ove godine sačinjen ne samo od kompetentnih, već i od zvučnih imena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
To su, kako je danas objavljeno, kompozitorka Isidora Žebeljan, pozorišni reditelji Nikita Milivojević i Aleksandar Popovski i glumci Emina Elor i Predrag Miki Manojlović, predsednik.

Okrugle stolove i ove godine vodiće pozorišni kritičari Ana Tasić i Igor Burić.

U okviru bogatog pratećeg programa, izdvojeni su 15. Međunarodni trijenale „Pozorište u fotografskoj umetnosti", zatim izložba portreta i poezije "Pogled Sterijinih očiju" Hadži Zorana Lazina, izložba radova studenata doktorskih studija scenskog dizajna u Novom Sadu "Suočavanje", promocija monografije glumice Jasne Đuričić, dobitnice "Dobričinog prstena", autora Aleksandra Milosavljevića – i tribina "Svedok protiv svoje epohe" o stvaralaštvu Đorđa Lebovića, uz učešće Dušana Kovačevića, Ivana Medenice i Miroslava Radonjića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Miki Manojlović predsednik žirija Sterijinog pozorja

Izvor: Blic, 20.Apr.2017

Ovogodišnje 62. Sterijino pozorje koje se održava od 26. maja do 3. juna svečanom besedom otvoriće Mirjana Gardinovački, prvakinja Srpskog narodnog pozorišta u penziji a odluku o najboljoj predstavi od devet u Takmičarskoj selekciji doneće petočlani žiri koji je ove godine sačinjen od veoma...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.