Na Horgošu bez gužve, testa i karantina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2020, 14:53

Na Horgošu bez gužve, testa i karantina

Na graničnom prelazu Horgoš nema gužve ni zadržavanja na terminalima za putnički saobraćaj, a i transport teretnjaka odvija se nesmetano.

Na Horgošu, najfrekventnijem graničnom prelazu Srbije sa Mađarskom, retka slika: nema gužvi ni čekanja u redu. Oni koji iz Mađarske ulaze u Srbiju uopšte ne stoje pred graničnom rampom, dok je na izlazu iz Srbije zadržavanje do 15 minuta.

"Krenuli smo za Nemačku. Pre dva dana došli smo odatle uz Srbiju, bez ikakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problema na granici", kaže jedan od putnika na izlazu iz Srbije.

Bilo je i onih koji su morali da se testiraju, ali u Austriji.

"Koleginica je morala da se podvrgne testu. Uradili su joj bris pošto su joj bile malo proširene zenice i bila je prehlađena. Ali, nakon pola sata su nas pustili da nastavimo put", ispričao nam je vozač kombija koji je na granični prelaz Horgoš stigao iz Austrije.

Drugi putnik, koji je stigao iz Beča, nije imao nikakvih zastoja u putovanju.

"Dolazim iz Beča. Oko 400 kilometara do srpske granice prešli smo za četiri sata, bez ikakvog zadržavanja. Oduševljen sam", rekao nam je ovaj putnik na ulazu u Srbiju.

Zadovoljni su i oni koji putuju u Mađarsku.

"Putujemo u Budimpeštu. Tamo radimo. Dolazilči smo kući da vidimo prijatelje i familiju. Ni u dolasku ni u odlasku nismo imali nikakvih problema niti smo morali da čekamo", rekla nam je jedna Subotičanka koja radi u Mađarskoj.

"Nema nikakvih problema za one koji putuju sa srpskim pasošem. Ja sam u Srbiju ušao na prelazu Bački Breg, a vraćam se u Mađarsku preko Horgoša", kaže jedan od putnika koga smo zatekli pred graničnom rampom na izlazu iz Srbije.

Carinska služba radi po uobičajenom režimu.

"Od momenta kada je ukinuto vanredno stanje, radimo uz angažovanje celokupnog ljudstva. Stanje je uobičajeno, a naša služba, kao i svake godine, spremno dočekuje predstojeću sezonu", kaže Budimir Zagorac sa Carinske ispostave Horgoš.

Kao što je poznato, od 25. maja otvoreno je svih devet graničnih prelaza između Srbije i Mađarske, a državljani obe zemlje granične rampe prelaze bez testa na koronavirus i izricanja mere karantina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.