Na Gradini automobili čekaju dva sata na izlazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2022, 04:42

Na Gradini automobili čekaju dva sata na izlazu

Prema informacijama Uprave granične policije, danas po podne putnički automobili na graničnom prelazu Gradina na izlasku iz zemlje zadržavaju se dva sata, a na Batrovcima na ulasku i izlasku po sat i po.

Kako navodi Auto-moto savez Srbije, automobili na Horgošu i Preševu na izlazu čekaju po jedan sat

Na Gostunu na izlaz-ulaz zadržavaju se po pola sata, na Špiljanima na ulaz 50 minuta, na Šidu na ulaz sat i po.

Teretna vozila na graničnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sremska Rača, na izlasku čekaju čak sedam sati, a na Preševu dva sata.

Kod petlje Bubanj Potok u smeru ka Nišu usporen saobraćaj

Putnička vozila zadržavaju se na graničnom prelazu Gradina dva sata na ulazu i izlazu iz zemlje, a sat na prelazu Horgoš prilikom izlaska iz zemlje, podaci su Uprave granične policije od 17:15 časova.

Na graničnom prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje putnička vozila čekaju sat, a teretna dva sata.

Na prelazu Gostun, na izlazu i ulazu zadržavanje za putnička motorna vozila je pola sata, na prelazu Špiljani, na ulazu zadržavanje je 50 minuta, a na Batrovcima, na izlazu i ulazu sat i po.

Na prelazu Šid putnička vozila čekaju sat i po prilikom ulaska u zemlju, dok na prelazu Sremska Rača teretna vozila čekaju sedam sati prilikom izlaska iz zemlje.

Putevi Srbije upozoravaju vozače da se saobraćaj odvija usporeno na auto-putu E-75 kod petlje Bubanj Potok u smeru ka Nišu zbog više saobraćajnih nezgoda.

Takođe na delu auto-pita između petlje Pojate i petlje Paraćin saobraćaj se odvija usporeno u oba smera.

U toku su i radovi na proširenju naplatne stanice Obrenovac u smeru ka Beogradu i trajaće do 22. avgusta od 8 do 16 časova, a zbog toga će svakog dana dolaziti do naizmeničnog zatvaranja/otvaranja traka za manuelnu/elektronsku naplatu putarine. Radovi se ne izvode vikendom.

Na deonici Ćićevac - Jasika, u smeru ka Kraljevu zbog radova na Moravskom koridoru saobraćaj se preusmerava na devijaciju na 19 km, dvosmerno uz ograničenje brzine na 40km/h.

Zbog radova na popravci mosta preko Borske reke na deonici Bor - Zagrađe u mestu Slatina do 1. septembra saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Predstojeći vikend jedan od najfrekventnijih u sezoni

Putevi Srbije saopštili su danas da će predstojeći vikend biti jedan od najfrekventnijih u letnjoj sezoni i da ga to javno preduzeće dočekuje spremno.

Rad na naplatnim stanicama usled letnje sezone intenzivan je i svi kanali za naplatu putarine, za distribuciju kartica i kanali za elektronsku naplatu putarine (ENP) u funkciji su 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog pojačanog saobraćaja na autoputevima u Srbiji, navode Putevi Srbije.

Poručuju da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone "Putevi Srbije", mogu se informisati u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama, navedeno je u saopštenju.

Iz Puteva Srbije upozoravaju vozače da ne koriste nepropisno zaustavnu traku, jer je za poslednjih pet godina na autoputevima u zaustavnoj traci izgubljeno više od 20 života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.