NS: Promocija knjige Koreodrama u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2017, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Promocija knjige "Koreodrama u Srbiji"

U Srpskom narodnom pozorištu će biti održana promocija knjige "Koreodrama u Srbiji u 20. i 21. veku: rodna perspektiva" autorke dr Vere Obradović Ljubinković.

Knjiga će biti predstavljena u gornjem foajeu scene "Pera Dobrinović", u sredu, 25. januara, u 12 časova.

Na promociji će govoriti: prof. Ljiljana Mišić, recenzentkinja, prof. dr Svenka Savić, mentorka i recenzentkinja knjige, Sonja Vukićević, koreografkinja, dr Vera Obradović Ljubinković, autorka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i MA Aleksandar Milosavljević, teatrolog.

"Koreodrama u Srbiji u 20. i 21. veku: rodna perspektiva" je izdanje Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, objavljena 2016. u ediciji „Savremeno stvaralaštvo žena".

"U knjizi, koja je od značaja za afirmaciju koreodrame u Srbiji, analiziran je doprinos Mage Magazinović, Smiljane Mandukić, Nade Kokotović i Sonje Vukićević, od kojih su poslednje dve koreografkinje uspešno sarađivale u Srpskom narodnom pozorištu prethodnih decenija i godina."

Autorka knjige je redovna profesorka Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini (sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici), bavi se pozorišnom i baletskom kritikom, koreografijom i scenskim pokretom, a članica je Udruženja baletskih umetnika Srbije i Svetskog saveta za igru – CidUNESCO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Promocija knjige "Koreodrama u Srbiji u 20. i 21. veku: rodna perspektiva" 25. januara

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2017

Promocija knjige "Koreodrama u Srbiji u 20. i 21. veku: rodna perspektiva" autorke Vere Obradović Ljubinković održaće se u sredu, 25. januara, u 12 sati u gornjem foajeu scene "Pera Dobrinović" u SNP-u...Na promociji će govoriti: prof. Ljiljana Mišić, recenzentkinja, prof. dr Svenka Savić, mentorka...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.