NS: Pansioni za ljubimce sve popularniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Pansioni za ljubimce sve popularniji

Ako tokom leta planirate da odete na putovanje, a niste u mogućnosti da sa sobom povedete i kućnog ljubimca, jedno od rešenja su i brojni pansioni za pse i mačke, koji se rezervišu i po nekoliko meseci unapred. Cena smeštaja na dnevnom nivou varira od nekoliko stotina, do nekoliko hiljada dinara.

S obzirom na to da su mačke više vezane za teritoriju, a psi za porodicu, odvajanje od vlasnika je stresnije za pse, ali i oni će se već nakon nekoliko dana adaptirati, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ako su u društvu drugih kučića.

Zavisno od ličnosti životinja ili želje vlasnika, ljubimci su smešteni u prilagođenim boksevima sami ili po dvoje, a na raspolaganju su im i dvorište, prostori za igru i kupanje. Povećanje broja pansiona u gradu očekuje se i nakon njihove izgradnje u okviru postojećeg prihvatilišta za pse, a preduzeće Zoohigijena raspisalo je tender za taj objekat.

"Trudićemo se da im omogućimo što bolje uslove da bi taj period odvojenosti na duže ili kraće, što lakše podneli. Što se tiče kapaciteta, ne radi se o velikom broju jedinki", kaže direktor JKP "Zoohigijena" Aleksandar Bursać.

Za one koji ni po koju cenu ne žele da se odvajaju od svojih ljubimaca, pripreme za putovanje su znatno drugačije.

S pasošem, koji dobija nakon vakcinacije protiv besnila i čipovanja, životinja ima dozvolu putovanja u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Za dobijanje sertifikata za putovanje u zemlje Evropske unije, nakon vakcinacije i analiza krvi u Pasterovom zavodu, potrebno je čekati oko četiri meseca, s tim što za nordijske zemlje, Britaniju i Irsku važe dodatna pravila putovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.