NS: Odbornik prišao pokretu Dosta je bilo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Odbornik prišao pokretu "Dosta je bilo"

Pokret "Dosta je bilo" koji predvodi Saša Radulović postao je danas deo novosadskog parlamenta, pošto je u svoje redove primio do sada samostalnog odbornika u Skupštini Novog Sada Zorana Nikolića, saopšteno je danas.

Zoran Nikolić je od avgusta 2014. do februara 2015. godine nastupao kao samostalni odbornik, ekonomista je i bio je član Demokratske stranke od 1999. godine do 2014, a na listi demokrata je i izbaran za odbornika.

Nikolić je na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao da su motivi za njegovu odluku stavovi i vrednosti koje zastupa pokret "Dosta je bilo", među koje je ubrojao uređen sistem zasnovan na demokratiji, zakonima i vladavini prava, kao i transparentnost i odgovornost u državnim organima i preduzećima.

"Kao gradski odbornik zalagaću se za humano i odgovorno društvo u kojem su obezbeđeni školovanje, zdravstveno osiguranje, socijalna pomoć i penzije, a posebno za izbor najboljih i najkvalitetnijih stručnjaka bez partijskog zapošljavanja", kazao je Nikolić.

Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović najavio je da će u narednom periodu ključna stepenica za ovaj pokret biti pokrajinski izbori, koji će se održati najkasnije na proleće sledeće godine.

"Mi se za te izbore spremamo i ne samo da ćemo preći cenzus, već ćemo i pokazati koliko smo jaki u Vojvodini", kazao je Radulović i dodao da će nakon "uspeha na pokrajinskim izborima" pokret prerasti u stranku, sa kojom će se pripremati za parlamentarne izbore koje očekuje 2017. godine.

Radulović je kazao da je za Vojvodinu važna decentralizacija, odnosno spuštanje izvornih prihoda na nivo lokalne samoprave, te da bi, prema njegovom mišljenju, za Vojvodinu najbolje bilo da se to desi na nivou okruga.

Pokret "Dosta je bilo" danas će održati i skup u centru Futoga, gde ih je pre nedelju dana grupa od desetak ljudi sprečila da održi tribinu u objektu mesne zajednice, a Radulović je za incident optužio aktiviste Srpske napredne stranke (SNS).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Dosta je bilo" u Skupštini grada

Izvor: Danas, 27.Mar.2015, 09:47

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" saopštio je da je odbornik Skupštine Novog Sada Zoran Nikolić pristupio tom pokretu. Nikolić je od avgusta 2014. godine pa do februara ove godine nastupao kao samostalni odbornik, a pre toga od 1999. do 2014. bio je član Demokratske stranke, sa čije liste...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.