NS: Međunarodna konferencija o gimnazijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Međunarodna konferencija o gimnazijama

Vreme u kome živimo, diktira jedan brži i dinamičniji tempo,pa u skladu sa tim i nastavni proces treba da menja svoju dinamiku – čulo se,pored ostalog, na sedmoj međunarodnoj konferenciji "Gimnazija 3 K – Kultura, komunikacija, kompjuter", koja se danas i sutra održava u novosadskoj gimnaziji "Isidora Sekulić".

Ova gimnazija postala je prepoznatljiva po konferenciji, koja svake godine okuplja sve veći broj učesnika iz različitih zemalja ali i učenika koji ,zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa svojim mentorima,kreiraju i istražuju doživljavajući proces učenja na sasvim nov način.

"Ovo jedan od najboljih vidova učenja, pre svega,zato što se povezuju profesori direktno sa đacima i koriste se nove veštine i nova znanja za postizanje novih uspeha i spremaju nas za dalje,ne samo fakultet već i za život generalno", kaže Sofija Kulić ,učenica gimnazije "Isidora Sekulić".

Afirmisanje drugačijeg, savremenijeg pristupa nastavi, kroz popularizaciju novih tehnologija I ideja, neki su od ciljeva konferenicje kaže za RTV autorka projekta Ružica Vukobratović.

"Mi učimo našu decu da treba da posećuju konferencije, da treba da rade, da treba da uče ceo život,znači zagovaramo celoživotno učenje", dodaje Vukobratović-

Vreme u kome živimo diktira jedan brži i dinamičniji tempo pa u skladu sa tim i nastavni proces u srednjim školama treba da menja svoju dinamiku,smatra rektor Univerziteta u Novom Sadu,profesor doktor Dušan Nikolić.

"Toj temi treba posvetiti mnogo više pažnje u narednom periodu zato što imam utisak da ova naša nova,savremena civilizacija poklanja mnogo više pažnje tehničkim sredstvima koje koristimo za komunikaciju nego onome o čemu komuniciramo i načinu na koji to činimo", objašnjava prof. dr Dušan Nikolić.

Na dvodnevnoj konferenciji stručne radove izložiće profesori iz Rusije, Hrvatske, Nemačke i naše zemlje, a u okviru praktičnog dela biće prezentovani odabrani časovi iz matematike i fizike u video-konferencijskom obliku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.