NS: Izložba kineske fotografije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2017, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Izložba kineske fotografije

Na krilima kineske kulture naziv je izložbe fotografija koja je otvorena u holu Filozofskog fakulteta, a fotografije koje su poklon Odeljenja za obrazovanje i kulturu Kine postavljene su u okviru Festivala lampiona.

Kineska nova godina proslavlja se petnaest dana, a završetak proslave tradicionalno se obeležava Festivalom lampiona. Iako se po kineskom kalendaru taj dan praznuje jedanestog februara, Filozofski fakultet i Institut Konfučije izložbom fotografija I predavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obeležili su ovaj najveseliji kineski praznik dan ranije.

"To je jedan mnogo lep praznik, s obzirom da se radi, uglavnom se praznuje uveče, tako da su sve ulice osvetljenje lampionima", kaže Nataša Pešić profesorka kineskog jezika.

Dok mnogi Kinezi, Lunarnu novu godinu Crvenog petla proslavljaju u svojoj domovini, onima koji su ostali u Srbiji i ovakav vid obeležavanja, mnogo znači.

Organizatori Festivala lampiona kažu da on predstavlja spoj tradicionalnih i modernih segmenata kineske kulture, a po verovanju Kineza lampioni koji se pale u sumrak, kada se polazi u šetnju, toga dana donose sreću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.