NIS završio sanaciju naftne mrlje?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS završio sanaciju naftne mrlje?

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je danas da je u potpunosti okončala sanaciju naftne mrlje na delu kanala Dunav-Tisa-Dunav, koja je nastala curenjem iz postojenja na sabirno-otpremnoj stanici u Turiji. Iz Vojvođanske zelene inicijative izrazili su sumnju.

Kako su istakli u NIS, poslednja faza sanacije završena je u sredu, 27. avgusta.

"Odmah nakon uočavanja problema, specijalizovane ekipe NIS-a i podizvođač radova su preduzeli neophodne mere sanacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Postavljena je zaštitna plivajuća brana duga 22 metra, koja je sprečila dalje širenje naftne mrlje i u potpunosti je sakupljena nafta sa površine vode crpljenjem pomoću cisterne i korišćenjem specijalnih sredstava", naveli su u NIS.

Ranije su iz NIS saopštili da je isticanje nafte primećeno 25. avgusta popodne i da su odmah preduzete neophodne mera za sanaciju.

Helać: Nemoguća sanacija bez posledica

Predsednica Vojvođanske zelene inicijative Ruža Helać, sa druge strane, izrazila je danas sumnju u autentičnost fotografije koju je, kako je navela, NIS poslao ovoj organizaciji kao dokaz da je naftni otpad koji je završio u Velikom bačkom kanalu saniran.

Ona je u pisanoj izjavi upozorila da fotografija nije snimljena na spornoj lokaciji.

"Nema načina da se posledice izlivanja naftnog otpada saniraju bez ikakvih posledica, jer posledice su nastupile onog časa kad je prva kap nafte dospela u kanal", ukazala je Helać.

Kao dokaz svojim tvrdnjama, Helać je poslala fotografije i snimak lokalnog Radio Srbobrana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS potpuno očistio mrlju na kanalu kod Turiije

Izvor: Mondo, 28.Avg.2014

Naftna industrija Srbije (NIS) završila je sanaciju naftne mrlje na delu kanala Dunav-Tisa-Dunav, iz postrojenja na sabirno otpremnoj stanici u Turiji (pogon Bačka), rečeno je Tanjugu u NIS-u...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..nacija je završena juče, naveli su u NIS-u...Odmah nakon uočavanja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.